در این مطلب قصد داریم تا برای شما عزیزان در مورد ورق سیاه توضیحاتی ارائه دهیم که در برخی موارد در سازه هایی که با ساندویچ پانل ساخته می شود کاربرد دارند. با ما همراه باشید.
ورق های فولادی به دو صورت نوردگرم و نورد سرد تولید میشوند؛ ورق های تولیدی از روش نورد سرد را می توان به ورق گالوانیزه، ورق روغنی و رنگی اشاره کرد؛ همچنین در روش نورد گرم نیز محصول هایی به دو صورت شیت و رول در انواع ساده ساختمانی تولید میگردد .
ورق سیاه چیست
ورق سیاه یکی از انواع ورق فولادی است که با روش تولید نورد گرم به وجود می آید و در بازار از محصولات فولادی ای است که کاربرد زیادی دارد و با نام ورق نورد گرم نیز شناخته می شود.
همچنین این ورق در صنایع ساختمان سازی، خودروسازی، کشتی سازی و همچنین در ساخت گاردریل ها، تابلو های ترافیکی، مخازن و پروفیل ساندویچ پانل کاربردی هستند.
علت نامگذاری این محصول به نام ورق سیاه با روش تولید نورد گرم به این دلیل است که اجزای تشکیل دهنده در دمای بالا ذوب و رنگ محصول تولیدی مورد نظر مات می شود؛ به همین دلیل از اصطلاح ورق سیاه برای نامگذاری استفاده میشود.
ضخامت ورق سیاه
ضخامت رایج ورق سیاه از 1/5 تا 100 میلی متر متفاوت است و به دو صورت رول و شیت به بازار ارائه میگردد و همچنین نوع ورق سیاه با توجه به ضخامت این ورق متفاوت است و به طور معمول ورق هایی با ضخامت کمتر از 15 میلی متر به صورت رول و ورق های با ضخامت بالا به صورت شیت یا ورق عرضه می شود
عرض ورق ها و ضخامت آنها با توجه به کارخانه تولید کننده متفاوت می باشد اما طول این ورق ها در اندازه های 1، 1/25، 1/5 و 2 تولید می شوند.
ناگفته نماند که دمای ورق در نورد نهایی و به هنگام خروج حدود 900 درجه سانتی گراد کاهش میابد.
انواع ورق سیاه
انواع ورق سیاه بر اساس شکل ظاهری، کاربرد ها و بر اساس دو گرید استاندارد ST52 و ST37 به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند، که در ادامه مهم ترین آنها را برای شما نام برده ایم
- ورق سیاه معمولی
- ورق سیاه صنعتی
- ورق سیاه شیت یا فابریک
- ورق سیاه کویل یا کلاف و یا رول شده
گرید استاندارد چیست
گرید های معروف برای ورق سیاه معمولی و ورق سیاه صنعتی به ترتیب ST37 و ST52 هستند و در آن ST به معنای استحکام و عدد بعد از این حروف اندازه سختی ورق بر حسب kg/cm² (کیلوگرم بر سانتی مترمربع) است؛ میزان سختی در این نوع ورق ها را میزان کربن در فولاد مشخص میکند.
کاربرد ورق سیاه
ورق سیاه با گرید استاندارد ST37 به عنوان ورق سیاه معمولی و با درصد کربن و سختی کمتر در صنایعی با کاربرد سبک مانند ساختمان سازی؛ و ورق سیاه با گرید استاندارد ST52 به عنوان ورق سیاه صنعتی با درصد کربن و سختی بالاتر از ورق سیاه معمولی برای صنایع سنگین استفاده می شود.
همانطور که در قبل گفته شد ورق سیاه به طور گسترده ای در صنایع ساختمان سازی، خودرو سازی، کشتی سازی و دیگر موارد کاربرد دارند؛ در ادامه از جمله موارد و صنایعی که ورق سیاه در آن کاربرد دارند نام میبریم
- صنایع فلزی سنگین
- تانکر سازی و لوله های مخازن
- صنایع کشاورزی
- صنعت کشتی سازی برای مخازن
- مصالح ساختمانی از جمله پروفیل ها ( پروفیلU، پروفیل Z، پروفیل T و …)، آبگرمکن و تیرآهن
- گاردریل ها
قیمت ورق سیاه
قیمت ورق سیاه بر اساس ضخامت، کارخانه تولید کننده، رول یا شیت بودن، نرخ ارز، نرخ تورم و گرید استاندارد آن متغیر است؛ امیدواریم در این مقاله به شما اطلاعات کافی و لازم را گفته باشیم.
همچنین شما عزیزان میتوانید برای اطلاعات بیشتردر درباره قیمت ساندویچ پانل و پانل ها با مشاوران وکارشناسان ما تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان برخوردار شوید.
ورق سیاه معمولاً از طریق نورد گرم تولید میشود. در این روش، فولاد در دماهای بالا قرار میگیرد و سپس به شکل ورق نورد میشود.
ورق گالوانیزه دارای پوشش روی برای جلوگیری از زنگزدگی است، در حالی که ورق سیاه بدون این پوشش است و مستعد زنگزدگی میباشد.
ورق سیاه باید در شرایط خشک و دور از رطوبت نگهداری شود تا از زنگزدگی و آسیب دیدن جلوگیری شود.