ورق دامپا

calendarتاریخ انتشار: مارس 12, 2022
writer-maleنویسنده: ادمین
speech-bubble-with-dots تعداد نظرات:0
ورق دامپا
نصب ساندویچ پانل

ورق دامپا یا لمبه که آن را با نام‌های گوناگون دیگری نیز می‌شناسند یکی از عناصر مهمی است که برای پوشش سقف برخی از سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع ورق‌ها با روکشی از روی و اسید کروماتیک مقاومت بیشتری نسبت به خوردگی، پوسیدگی و زنگ زدگی دارند و معمولا از جنس گالوانیزه، آلومینیوم و یا ورق روغنی هستند. پس اگر در مورد چیستی ورق دامپا و کاربرد آن کنجکاو شدید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

ورق دامپا چیست؟

نما یا پیشانی و دامپا یا ورق زیرکوب برای پوشش دامنه‌ی سقف‌های شیروانی استفاده می‌شوند. دامپا نام شرکت تولیدکننده‌ای بود که ابتدا این شکل از ورق‌ها را در کشور تولید کرد و این نام تا کنون برای این نوع محصول استفاده می‌شود. به لحاظ شکل ظاهری طرح‌های مستطیل شکل بر روی این ورق مشخصه ورق دامپا محسوب می‌شود.

ورق دامپا یا لمبه

مشخصات فنی دامپا و کاربرد آنها

ورق نما در شکل‌ها و ضخامت‌های مختلف تولید می‌شوند و با توجه به محدودیت‌های موجود در کشور، ورق‌های با ضخامت 0.4 تا 0.7 میلی‌متر به صورت پیش رنگ شده توسط کارخانه تولید می‌شود. پس از برداشت ابعاد پروژه ورق‌ها مطابق مقاطع مورد نظر با دستگاه‌های مخصوص خم و فرم‌دهی می‌شوند. در مرحله بعدی ورق‌های شکل داده شده،  پس از اجرای زیرسازی فلزی توسط پیچ یا پرچ در محل خود تثبیت می‌شوند.

پس از آن نوبت به اجرای ورق زیر می‌رسد. شکل ورق زیرین با دستگاه رول فرمینگ ایجاد می‌شود و در محل پیچ یا پرچ می‌شود. می‌توان از ورق‌های لمبه (دامپا)  برای اجرای ورق زیرکوب استفاده کرد. ورق‌های لمبه  به صورت طولی با لبه‌های خم خورده می‌باشند که در کنار یکدیگر به صورت کشویی یا روی هم قرار می‌گیرند.

ورقه های لمبه به منظور های مختلفی در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرند که از جمله آنها می توان به پمپ بنزین ها، مراکز آموزشی و بهداشتی، سقف های ویلا، سقف کاذب، سازه شیروانی، سوله ها، سردرها و… اشاره کرد که باعث زیبایی و شیک شدن ساختمان ها شود.

اگر از ضخامت‌های 1.5 میلی‌متر به بالا استفاده شود می‌توان برای اتصال نما دامپا از جوش قوسی نیز استفاده نمود. نام گذاری‌های مختلفی برای نما دامپا استفاده می‌شود که عمدتا به شکل ظاهری و کارخانه تولید کننده آن‌ها باز می‌گردد. سینه کفتری، قاب آبرو و خم بغل از سایر این نام‌ها به شمار می‌رود. برای اجرای نما و دامپا می‌بایست اجرای سقف، دیوار و نصب آبروها پایان پذیرفته باشد.

پس از آن با استفاده از  زیرسازی فلزی که معمولا از پروفیل‌های سبک فلزی، با مقاطع 40×40×3 ، 60×40×4 ، 80×40×4 میلی‌متری می‌باشد خط تراز  نیز متناسب با مقطع نما و دامپا اجرا می‌گردد و در نهایت ورق‌های نما و دامپا به ترتیب به زیرسازی اجرا شده پیچ یا پرچ می‌شود. نما و دامپا علاوه بر ایجاد زیبایی در ساختمان می‌تواند نقش مناسبی در ایجاد هوابندی و پوشش درزهای ساختمان‌ ایفا نماید.

در صورتی‌که ملاحظات معماری و یا الزامات بیشتری جهت حفظ تعادل دمایی ساختمان، مورد نیاز باشد می‌توان از ساندویچ پانل‌های سقفی و یا دیواری نیز به عنوان نما و دامپا استفاده نمود. ساندویچ پانل با توجه به ساختار مقاوم‌تر خود چهره و مشخصات فنی مناسب‌تری از خود به نمایش می‌گذارد.

قیمت ورق دامپا

علاوه بر این می‌توان از بستر آن برای اجرای تابلوهای سبک که پایداری پانل‌ها را مختل نکنند نیز استفاده نمود. حتی می‌توان با تغییر ارتفاع، شکل ظاهری سقف‌های شیروانی را به صورت کاذب به شکل مکعبی تبدیل نمود.

ویژگی‌های ورق دامپا

از ورق های لمبه یا دامپا در بخش های مختلف سازه می توان استفاده کرد که با توجه به ویژگی های زیادی که این ورق های دارند، پوشش بسیار مناسبی محسوب می شوند. از جمله مهمترین ویژگی های ورق های دامپا می توان موارد زیر را نام برد:

  • داشتن وزن سبک و کم
  • عایق صدا و حرارت
  • مقاوم در برابر آتش سوزی
  • دارای کیفیت و عمر بالا
  • مقاومت بالا در مقابل زلزله
  • مقاومت فیزیکی بسیار بالا
  • همانند عایق عمل می‌کنند و مقاوم در برابر رطوبت هستند
  • برخورداری از تنوع رنگی زیاد
  • قابلیت شستشو
  • قابلیت انعطاف پذیری بالا
  • قابلیت نصب سریع و آسان
  • امکان پوشش دهی و کاور لکه های زرد ناشی ازنشتی آب
  • استفاده از آن‌ها باعث کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان می‌شود.

انواع ورق دامپا

ورق دامپا به لحاظ نوع متریال به کار برده شده در سه نوع فلزی، pvc و در موارد محدود از نوع فایبرگلاس می‌باشد.

ورق دامپای فلزی

ورق دامپا از نوع ورق فلزی و پلیمری تولید می شود. دامپا نام اولیه شرکتی است که به صورت رسمی در کشور تولید این نوع ورق ها را آغاز نمود. دیگر شرکتی که اقدام به تولید اشکال مشابه نموده بود ورق هایی را با نام لمبه تولید نمود که به صورت طولی و با شیارهای متحد الشکلی در کنار هم قرار می گرفتند، نوع فلزی این ورق ها می تواند به صورت پیش رنگ شده و یا خام تولید شوند و در انواع آهنی، گالوانیزه و آلومینیومی در بازار موجود هستند.

ورق‌های آلوزینک نیز اخیراً وارد بازار شده اند که می تواند به صورت دامپا یا لمبه رول فرمینگ شود. رول فرمینگ ورق های دامپا، لمبه یا زیرکوب به صورت cold roll forming (کلد رول فرمینگ) انجام می شود. طول و عرض ورق‌ها وابسته به ابعاد پروژه و محدودیت های تولیدی کارگاه رول فرمینگ می باشد. این ابعاد به طول معمول از 80 تا 100 سانتی متر در عرض و 50 تا 250 سانتی متر در طول متغیر می باشد.

تمامی ورق های موجود در بازار دارای ضخامت هایی بین 0.35 تا 0.70 میلیمتر برای رنگ شده ها و 0.4 تا 2 میلیمتر برای ورق های خام می باشد. که بسته به نیاز مشتری قابل تامین است.

ورق دامپا پلیمری

ورق های پلیمری دامپا و لمبه معمولاً از جنس PVC و گاهاً از جنس فایبر گلاس قابل تولید می باشد. با توجه به ضعف مصالح پلیمری در برابر اشعه UV، استفاده از این نوع مصالح محدود و در مکان‌های سرپوشیده متداول می باشد. با استفاده از لمینت های متداول می توان طرح هایی با تکسچرهای چوبی، سنگی و رنگی در ورق‌های پلیمری بهره جست، که اشکال زیبایی را در طرح های معماری ساختمان ایجاد می نماید. از این نوع ورق‌ها بیشتر در سقف های کاذب، دیوارپوش‌ها و یا پوشش داکت‌های تاسیساتی و پارتیشن‌ها استفاده می شود. زیر سازی این نوع ورق‌ها می تواند هم از نوع فلزی و هم از نوع چوبی باشد که نوع چوبی آن متداول تر است.

سخن پایانی

در این مطلب از مجموعه مرکز پانل ما سعی کردیم تا برای شما عزیزان توضیحاتی مفید و کامل در مورد ورق دامپا، انواع آن و مزیت‌های آن ارائه دهیم تا با این ورق آشنا شوید. در صورت داشتن هر گونه سوال فنی در این خصوص و همچنین استعلام قیمت ساندویچ پانل می‌توانید با مشاوران مرکز پانل تماس حاصل نمایید.


کانکس پیش ساخته

کانکس پیش ساخته یا پیش مونتاژ

چرا از کانکس پیش ساخته استفاده می‌کنیم؟ دلیل اصلی استفاده از کانکس پیش مونتاژ داشتن کیفیت بالا، متراژ بالا، سرعت […]

سوله چیست؟

سوله چیست؟

به زبان ساده، به سازه‌ای که سقف شیب‌دار داشته باشد، سوله می‌گویند. به طور متداول، از سوله‌ها، برای اسکلت ساختمان، […]

هزینه نصب ساندویچ پانل

هزینه و دستمزد نصب ساندویچ پانل

هزینه و دستمزد نصب یا اجرا در انواع مصالح ساختمانی یکی از بخش های اصلی پس از خرید محصول است، […]

نصب ساندویچ پانل سردخانه

نصب ساندویچ پانل سردخانه

میانگین رای بازدید کنندگان این صفحه :5 نصب ساندویچ پانل سردخانه پس از خرید و انتخاب نوع پانل از بخش […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

contact email phone eita chat whatsapp chat