زیرسازی ساندویچ پانل

calendarتاریخ انتشار: آگوست 29, 2022
writer-maleنویسنده: ادمین
speech-bubble-with-dots تعداد نظرات:0
زیرسازی ساندویچ پانل
نصب ساندویچ پانل

پیش از هر توضیح باید خاطر نشان کرد، کلیه مطالب مندرج پیشنهادی و صرفاً جهت آشنایی کلی با اجرای ساندویچ پانل هاست. لازم به ذکر است اجرای ساندویچ پانل یک مبحث کاملاً تخصصی است که برای انجام آن می توانید از تیم‌های مجرب نصابان مرکز پانل استفاده نمایید.

در غیر این صورت پیشنهاد می گردد، تمامی مطالب را پیش از مد نظر قرار دادن با تیم طراحی و نظارت پروژه خود مورد بررسی قرار داده و طبق دستور العمل ها ایشان عمل فرمایید.

زیرسازی فلزی ساندویچ پانل

همانطور که در مبحث نصب ساندویچ پانل اشاره شد، ساندویچ پانل عموماً به عنوان یک عضو باربر عمل نمی کند. از این رو جهت انتقال بارهای وارده و همچنین تثبیت در محل اجرا شده به زیر سازی یا اسکت نیازمند است. ساندویچ پانل در انواع اسکلت ها مورد استفاده قرار می گیرد اما با توجه به ضخامت و کاربری خود، نیاز به زیر سازی نیز دارد.

به دلیل اینکه برای اتصال ساندویچ پانل به زیر سازی ها معمولاً از پیچ های مخصوص سرمته استفاده می شود، بهترین نوع زیر سازی برای اجرای ساندویچ پانل ها، زیر سازی فلزی است. واضح است که در صورتی که زیر سازی از نوع فلزی باشد، اتصال زیر سازی به سازه ی فلزی نیز ساده تر خواهد بود.

در صورتی که اسکلت اجرا شده برای ساختمان از نوع فلزی نباشد، باید برای اتصال بین زیر سازی فلزی با اسکلت اجرا شده از اتصالات و اکسسوری ها متناسب استفاده نمود. به عنوان مثال برای اجرای ساندویچ پانل بر روی اسکلت فلزی، ابتدا پلیت هایی را با شاخک در هنگام بتن ریزی و در فواصل مشخص جاگذاری می کنند تا پس از اجرای اسکلت بتنی، از آن ها برای اتصال زیرسازی فلزی ساندویچ پانل ها استفاده شود.

در صورتی که به هر دلیل هنگام بتن ریزی پلیت های یاد شده در بتن قرار نگیرد، می توان پس از اجرای اسکلت بتنی، با استفاده از رول بولت یا کاشت بولت، پلیت های مورد نیاز را در بتن کاشت تا بتوان از آن برای اجرای زیر سازی ساندویچ پانل ها استفاده کرد.

زیرسازی ساندویچ پانل

نحوه ی اتصال زیر سازی فلزی به اسکلت

نحوه اتصال زیر سازی های فلزی ساندویچ پانل در صورتی که توصیه ای از سوی محاسب نشده باشد، بصورت مفصلی می باشد و می بایست از اتصال گیردار آنها اجتناب کرد. به طور کلی در اسکلت ساختمان، هیچ عضو ثانویه ای که باربر نباشد و توسط مشاور توصیه نشده باشد، نباید مانع حرکت های سازه در حین باربری شود تا رفتار مورد نظر طراح در حوادث فورس ماژور تحت تاثیر آن ها قرار نگیرد.

به طور معمول زیر سازی فلزی توسط زیر سری های متناسب(معمولاً نبشی و سپری) که در هنگام ساخت اسکلت و یا پس از آن به اسکلت وصل شده اند، به سازه اصلی متصل می شوند.

در اتصال های مفصلی باید دقت داشت تا نحوه و جهت جوش لنگر و ممان را به سازه انتقال ندهد. در زیر سری های از پیش نصب شده، می تواند جای پیچ تعبیه کرد تا نیاز به جوشکاری وجود نداشته باشد اما استفاده از جوش برای اتصال نیز ایرادی ایجاد نمی کند.

بهتر است پس از جوشکاری، اتصالات بررسی، گل جوش زدوده و تاچ آپ انجام گیرد تا پس از نصب ساندویچ پانل دوباره کاری و تحمیل هزینه صورت نگیرد.

نحوه اتصال ساندویچ پانل

تفاوت زیر سازی فلزی در سقف و دیوار

اجرای زیر سازی فلزی در ساندویچ پانل‌ دیواری و سقفی کاربرد دارد. اصلاحاً به زیر سازی های سقفی پرلین(perlin) و به زیر سازی های دیوار گیرت(Girt)  می گویند.

مقاطع این زیر سازی ها بسته به نظر طراح و بارهای وارده می تواند متفاوت باشد ولی در زیر سازی ساندویچ پانل سقفی معمولاً از مقاطع z شکل و در دیوار از مقاطع  u استفاده می شود. این مقاطع بیشتر در سوله ها یا اسکلت های فلزی که زیر سازی آن توسط کارگاه تولید اسکلت تهیه می شود مرسوم است.

در صورتی که زیر سازی در محل اجرا شود، مقاطع قالباً از نوع پروفیل های سبک فلزی با مقاطع مربع و مستطیل می باشد. آنچه باعث ایجاد تمایز در ابعاد زیر سازی و مقاطع می شود، کاربری و بارهای وارده به ساندویچ پانل‌ها می باشد.

زیر سازی ها علاوه بر اینکه می بایست بارهای وارده طراحی را تهیه نمایند، می بایست به گونه ای در نظر گرفته شوند تا محدودیت های رفتاری پانل ها را نیز پوشش دهند. به عنوان مثال شاید خمش تحت بار یک عضو فلزی در حد مجاز آیین نامه قرار گرفته باشد اما برای اجرای ساندویچ پانل، قوس ایجاد شده در طول می تواند باعث خارج شدن از حالت درز بندی و آب بندی خود شود.

مراحل زیرسازی ساندویچ پانل

ابعاد زیر سازی فلزی در ساندویچ پانل

همانگونه که اشاره شد، ابعاد زیر سازی فلزی باید توسط مهندس محاسب پروژه مشخص شود. مهندس محاسب علاوه بر اینکه می بایست وزن زیرسازی ها در اسکلت خود لحاظ کرده باشد، می بایست رفتار آن را نیز مد نظر قرار دهد.

بسته به بارها وارده، که شامل بار های زنده و مرده ساختمان می باشد(عمدتاً شامل بار باد و برف) و همچنین فاصله زیر سازی ها از یکدیگر، مقاطع زیرسازی ها دستخوش تغییر می شود. به طور کلی پنج عامل برای تعیین مقاطع زیر سازی فلزی ساندویچ پانل ها نیاز است:

  1. بار زنده و مرده وارد بر دیوار و سقف در ساختمان
  2. مشخصات فنی ساندویچ پانل های مورد استفاده
  3. نوع و ضخامت ساندویچ پانل
  4. فواصل زیر سازی
  5. نحوه اتصال ساندویچ پانل ها به زیر سازی فلزی

به عنوان مثال ممکن است پروفیلی با ابعاد 4*80*80 میلیمتر بتواند بار وارده به یک سطح 6 متر مربعی از یک دیوار یا سقف را تحمل نماید اما ساندویچ پانل نیاز به اتصالات بیشتری در حالت استاندارد داشته باشد و یا خمش یا بار وارده بر اساس فاصله دهانه های زیر سازی برای آن کافی نباشد.

در این صورت می توان با کاهش مقطع اما افزایش تعداد زیر سازی ها، مشکل وارده را حل نمود و یا ممکن است از نظر متخصصین این نقیصه را با استفاده از اکسسوری یا افزایش ضخامت ساندویچ پانل مرتفع نمود.

اما به طور معمول در دیوار و سقف هایی که در ایران اجرا می گردد. ضخامت ساندویچ پانل‌های متداول 4 تا 6 سانتی متر در نظر گرفته می شود. فواصل زیر سازی متناسب برای این نوع دیوار ها، از 80 تا 150 سانتی متر متغیر است و مقطع پروفیل از 80*80 تا 120*120 سانتی متر برای دهانه های ماکزیمم 600 سانتی متر مورد استفاده قرار می گیرد اما به هر صورت برای مشخص کردن مقاطع، اتصالات و فواصل باید به نظر طراحان و یا کارشناسان زبده این رشته عمل نمود.

نحوه زیرسازی ساندویچ پانل

برای اینکار ابتدا کاتالوگ ساندویچ پانل و مشخصات فنی ساندویچ پانل مورد استفاده را از تولید کننده دریافت کنید. دقت نمایید که فقط از تولید کنندگان معتبر که دارای تاییده های فنی مورد نظر می باشند خرید نمایید. برای ارتباط با تولیدکنندگان معتبر ساندویچ پانل روی این لینک کلیک نمایید.

سپس، مشخصات را پیش از خرید با مشاور و طراح خود مطرح نمایید تا از انطباق محصول مد نظر با کاربری و شرایط پروژه ی خود مطمئن شوید. برای این منظور می توانید از مشاوره رایگان کارشناسان مرکز پانل بهره‌مند شوید. پس از اطمینان از تطابق مشخصات فنی، زیر سازی های مد نظر را طراحی و اجرا نمایید.

برای اطلاع از قیمت ساندویچ پانل می‌توانید به صفحه لیست قیمت پانل‌ها در سایت مرکزپانل مراجعه کنید و یا با کارشناسان ما از مشاوره رایگان برخوردار شوید.


کانکس پیش ساخته

کانکس پیش ساخته یا پیش مونتاژ

چرا از کانکس پیش ساخته استفاده می‌کنیم؟ دلیل اصلی استفاده از کانکس پیش مونتاژ داشتن کیفیت بالا، متراژ بالا، سرعت […]

سوله چیست؟

سوله چیست؟

به زبان ساده، به سازه‌ای که سقف شیب‌دار داشته باشد، سوله می‌گویند. به طور متداول، از سوله‌ها، برای اسکلت ساختمان، […]

هزینه نصب ساندویچ پانل

هزینه و دستمزد نصب ساندویچ پانل

هزینه و دستمزد نصب یا اجرا در انواع مصالح ساختمانی یکی از بخش های اصلی پس از خرید محصول است، […]

نصب ساندویچ پانل سردخانه

نصب ساندویچ پانل سردخانه

نصب ساندویچ پانل سردخانه پس از خرید و انتخاب نوع پانل از بخش های بسیار مهمی است که باید به […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

contact email phone eita chat whatsapp chat