کانکس مخابراتی به سازه ای پیش ساخته گفته میشود که برای کار گذاشتن دکل های مخابراتی و اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
تمامی این کانکس ها مجهز به دستگاه بی تی اس هستند که بر روی زمین و در کنار دکل قرار میگیرند و به همین دلیل که این دستگاه ها در برابر تابش خورشید و بارش باران حساس هستند و ممکن است از کار بی افتند؛ لازم است که این دستگاه ها داخل کانکس نگهداری شوند و به همین دلیل در بعضی مواقع به کانکس مخابراتی کانکس بی تی اس نیز گفته می شود.
ساختار این کانکسها از ساندویچ پانل هست و از این رو مزایا و کاربردهای بسیاری خواهند داشت که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت؛ پس با تیم مرکز پانل همراه باشید.
کاربرد کانکس مخابراتی
همانطور که در قبل گفتیم کانکس بی تی اس برای نگهداری دکلهای مخابراتی و اینترنتی به کار میروند و به همین دلیل باید امکان جابهجایی آنها وجود داشته باشد؛ هر کدام از این دکلها دارای یک دستگاه بی تی اس هستند که وظیفه این دستگاهها منتقل کردن امواج به فرستندههای نصب شده روی دکلها است.
معمولاً مسافت تحت پوشش آنها به مسطح یا ناهموار بودن سطح زمین وابسته است و از 18 تا 35 کیلومتر است؛ همچنین با انجام یک سری کارها برای تقویت امواج میتوان این مقدار را افزایش داد؛ حفظ و نگه داری این فرستندهها داخل یک محفظه یا کیوسکی به نام کانکس مخابراتی BTS انجام میشود.
از این سازههای پیش ساخته برای کانکسهای BTS، فرستندههای رادیویی، بیسیم و دکلهای مخابراتی استفاده میشود و همچنین هدف از ساخت این کانکسها پوشش دهی ارتباطات و شبکهها در تمام شرایط جوی مختلف است.
مزایای کانکس مخابراتی
کانکسهای مخابراتی با توجه به ساختاری از ساندویچ پانل مزایای بسیاری دارند که در ادامه تعدادی از آنها را نام خواهیم برد.
- حمل و نقل آسان
- نصب آسان
- صرفه جویی در زمان نصب
- محافظت از دستگاهها در برابر شرایط جوی
- درب فولادی و ضد زنگ
- زیر سازی با تیر آهن
- استفاده از هواکشهای قوی به تعداد مورد نیاز
- حفظ دمای محیط
- جلوگیری از تابش آفتاب
انواع کانکس مخابراتی
استاندارد GMP چیست مخابراتی همانند دیگر سازهها دارای انواع مختلفی هستند و از نظر ظاهری تفاوت چندانی با دیگر کانکسها ندارند؛ اما قابل توجه این کانکسها این است که به طور کلی به دو نوع ثابت و سیار تقسیم بندی میشوند.
کانکس مخابراتی ثابت
این نوع از کانکس همانطور که از نامش پیداست برای مکانی ثابت، مشخص و معین ساخته میشود و دارای ویژگیهای خاصی از جمله امکان استفاده از انواع دکلهای مخابراتی، بهره گیری از GPS به منظور مانیتورینگ و جهت یابی و امکان استفاده و نصب دوربین مداربسته است.
کانکس مخابراتی سیار
کانکس مخابراتی سیار یا پرتابل همانطور که از نامش پیداست قابلیت جا به جایی یا انتقال به مکانی دیگر دارند و همچنین قابلیت مونتاژ شدن دارند؛ در شرایط اضطراری مانند سیل، زلزله، راهپیمایی یا تجمع از این نوع کانکس استفاده میکنند و در زیر کانکسها چرخهایی برای جابهجایی راحتتر تعبیه شده است و دارای تمام ویژگیهای کانکس ثابت نیز هست.
مشخصات فنی کانکس مخابراتی
در این قسمت مشخصات فنی کانکس مخابراتی را از نظر رنگ، ابعاد، جابهجایی، جنس و عایق بودن آن برسی میکنیم.
ابعاد
ابعاد یک کانکس مخابراتی جزو مهمترین مشخصه آن است و هیچ محدودیتی در ساخت این کانکس وجود ندارد و بر اساس سفارش مشتری و دستور کارفرما ابعاد آن متغیر و متفاوت خواهد بود.
رنگ
رنگ این نوع کانکس به طور معمول سفید یا خاکستری هستند؛ اما استثنایی که در این کانکس وجود دارد استفاده از این کانکسها در مناطق امنیتی برای استتار سازه ممکن است از رنگهای خاکی نیز برای بدنه خارجی آن استفاده شود.
جنس
جنس کانکس مخابراتی به طور معمول از ساندویچ پانل میباشد و پانل به کار رفته در این سازهها از نوع ساندویچ پانل دیواری است و در بعضی شرایط خاص فقط از ورقهای ساندویچ پانل استفاده میکنند. (استفاده از نوع فوم و یا نوع ورق بسته به انتخاب مشتری و دستور کارفرما بوده و در آن هیچ قطعیتی وجود ندارد؛ اما در مناطقی که در آن شرجی و رطوبت در آن زیادتر است ترجیحاً از فوم پلی یورتان به جای فوم پلی استایرن و یا فوم XPS استفاده میکنند.)
جابهجایی
کانکسهای پیشساخته بر اساس شرایط و موقعیت امکان جا به جایی دارند و حمل آنها توسط جرثقیل و یا یک تریلی به راحتی انجام میشود و در بیشتر اوقات برای تجهیزات بری از کانکس ثابت استفاده میکنند.
عایق بودن
عایق بودن کانکس مخابراتی به ساختار آن از ساندویچ پانل برمیگردد؛ زیرا خود پانل ها بهترین عایق از نظر حرارتی، رطوبتی و صوتی هستند و برای محافظت از دستگاهها و دکلها در برابر تابش نور خورشید و بارش باران مناسب هستند.
در ساختار این کانکسها استفاده از دربهایی از جنس پانل بهترین گزینه به جای استفاده از پنجرهها است به این دلیل که پنجره از تابش نور خورشید جلوگیری نمیکند.
بررسی کلی کانکس مخابراتی
کانکس مخابراتی عایق رطوبت و حرارت بوده و از جنس ساندویچ پانل است و در کارگزاری دکلهای مخابراتی و اینترنتی کاربرد دارد همچنین این کانکس به دو صورت ثابت و سیار تولید میشود. (کانکسهای موجود حتی میتواند تماماً از جنس ورق باشد)
قیمت کانکس مخابراتی
این نوع کانکس به چندین روش قابل ساخت است که در نوع متریال آن ممکن است تفاوت هایی باشد، قیمت کانکس مخابراتی وابسته به نوع ورق، شرکت تولید کننده و عایق بودن تعیین میشود.
گاهاً در ساخت انواع کانکس به ویژه مخابراتی از ساندویچ پانل استفاده میشود که کیفیت بهتری نسبت به دیگر مدلهای کانکس دارد.
جهت استعلام قیمت کانکس ساخته شده با ساندویچ پانل به صفحه قیمت ساندویچ پانل مراجعه کنید.
این کانکسها معمولاً برای محافظت از تجهیزات مخابراتی در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد و دسترسی غیرمجاز طراحی شدهاند.
ابعاد استاندارد معمولاً 2.5×6 متر یا 3×9 متر است. اما ابعاد کانکس مخابراتی بسته به نیاز مشتری و نوع تجهیزات متفاوت است.
این کانکسها معمولاً با سیستمهای قفل پیشرفته، دوربینهای مدار بسته، و درهای امنیتی تقویت شده تولید میشوند.