انواع سوله

انواع سوله
نصب ساندویچ پانل

همان طور که قبلا برای شما عزیزان توضیح دادیم ساندویچ پانل یکی از مصالحیی است که امروزه کاربرد بسیاری در ساخت و ساز دارد که از دو ورق آلوزینک، گالوانیزه و… ایجاد می شود که در میان آن عایقی با فوم ساندویچ پانل پلی استایرن، پشم سنک، پشم شیشه وجود دارد و یکی از کاربرد های ساندویچ پانل در کانکس و سوله است.

در مقاله پیش انواع کانکس را برای شما عزیزان توضیح دادیم در این مقاله داریم برای شما عزیزان انواع سوله را می خواهیم به طور مختصر و مفید شرح دهیم. با مجموعه مرکز پنل همراه باشید.

سوله چیست؟

به زبان ساده، به سازه‌ای که سقف شیب‌دار داشته باشد، سوله می‌گویند.به طور متداول، از سوله‌ها، برای اسکلت ساختمان، سالن‌های ورزشی، تعمیرگاه و انبارها استفاده می‌شود.

یکی از تفاوت‌های سوله با سازه این است که قاب‌های مورد استفاده در سوله به صورت شیب‌دار هستند و دهانه‌ سوله نسبت به سازه بزرگ‌تر است.

برای ساخت سوله، نمی‌توان از پروفیل‌های موجود در بازار استفاده کرد؛ به این دلیل که ابعاد ستون‌ها و سترها بزرگ‌تر است. برای ساخت سوله از تیر ورق استفاده می‌شود.

در استفاده از ساندویچ پانل برای پوشش دیوار و سقف هیچ محدودیتی در طول، عرض و ارتفاع ساختمان وجود ندارد. اگر قصد احداث یک سازه دو طبقه یا چند طبقه را دارید، از ساندویچ پنل برای استفاده در کف کاذب یا پلتفرم‌های تعمیر و نگهداری استفاده می‌شود. اما در مواردی که عبور و مرور یا وزن دستگاه‌ها و دیوایس‌های مستقر بیش از حد مجاز تحمل باربری پانل‌ها باشد از راهروها یا سازه‌های کمکی استفاده می‌کنند.

علاوه بر این می‌توان با استفاده از گریتینگ و یا چکرپلیت سطح باربر ساندویچ پنل‌ها را مقاوم‌تر نمود. تحمل خمشی و فشاری ساندویچ پنل‌ها بسته به ضخامت، نوع تولید و نوع فوم ساندویچ پنل‌ها متفاوت است که می‌توان این اطلاعات را از کاتالوگ هر شرکت تولید کننده استخراج کرد.

همان طور که گفتیم ساندویچ پنل‌ها به تنهایی به عنوان عضو باربر ساختمان‌ها استفاده نمی‌شوند به همین منظور برای افزایش باربری و تامین کاربری‌های ذکر شده از سازه‌های فلزی که معمولا از جنس فلز می‌باشند استفاده می‌شود. به عنوان مثال ساندویچ پانل‌های پلی اورتان با ضخامت 4 سانتی متر بسته به مشخصات و شرکت تولید کننده می‌توانند با کمک سازه‌های نگهدارنده به فواصل 1 متر تا 150 کیلوگرم بار را تحمل نمایند. اما لازم به ذکر است باری که به ساندویچ پنل‌ها وارد می‌گردد معمولا به صورت گسترده پیش بینی شده‌اند و هرچه سطح مقطع بار کاهش یابد، ظرفیت باربری پنل نیز کمتر می‌شود و هرچه سطح مقطع بیشتر، ظرفیت باربری پانل نیز بیشتر می‌شود.

با توجه به توضیحات فوق می‌توان به این نتیجه رسید که افزایش ضخامت ساندویچ پنل‌ها با تحمل بارهای خمشی ارتباط مستقیم دارد. علاوه بر این آنچه مسلم است مطابق استانداردهای طراحی بارهای دینامیکی و استمرار بارگذاری (از نظر خستگی عضو) ظرفیت باربری پانل‌ها تحت تاثیر واقع می‌گردد و آنچه به طور معمول در کاتالوگ‌های تولید کنندگان قید می‌گردد در خصوص بارهای استاتیکی است.

معمولا ساندویچ پانل‌ها برای نصب آویزها، دیوایس‌ها و اکسسوری‌های کم وزن، نظیر پنل‌های اسپیلت، نیاز به تقویت کننده خاصی ندارند. در مواردی که وزن آویزها و سایر اقلام مورد نیاز بیش از حد مجاز باشد می‌توان با اضافه کردن اکسسوری و یا سازه‌های تقویت کننده این نقص را برطرف کرد.

تقسیم بندی سوله از نظر سقف و دهانه سوله

سوله‌ها را می‌توان بر اساس نوع دهانه و یا به‌صورت اسمی تقسیم‌بندی کرد.

ابتدا انواع سوله را بر اساس اندازه و نوع دهانه تقسیم‌بندی می‌کنیم که این نوع تقسیم‌بندی بسیار تخصصی بوده و برای مطالعه مهندسین متخصص امر مفید است:

  • سوله تک دهانه به‌صورت 8
  • سوله دو یا چنددهانه یا با ستون مشترک به‌صورت 88 یا 888 یا 8888
  • سوله دو دهانه به‌صورت 88
  • سوله قوسی
  • سوله چندضلعی

انواع سوله و کاربرد های آن

سوله‌های بسیاری با جنس‌های مختلفی در جهان وجود دارند؛ اما سه نوع سازه بیشترین استفاده را در جهان و در ایران دارند. در این بخش از مطلب، نحوه اجرای انواع سوله را بر اساس نوعی که به‌صورت عمومی شناخته می‌شوند تقسیم‌بندی می‌کنیم و به تعریف آن‌ها می‌پردازیم:

  • نوع اول: سوله سنگین که با نام‌های سوله تیر ورقی و سوله سنّتی شناخته می‌شود.
  • نوع دوم: سوله سبک که نام‌هایی مثل سوله خرپایی، سوله قوسی و سوله HSS نیز دارد.
  • نوع سوم: سوله‌های UBM

سوله های سنگین یا سوله تیر ورقی

این نوع سوله‌ها که به سوله‌های سنّتی نیز معروف هستند در ایران بسیار کاربرد داشتند و در بسیاری از ساختمان‌های ایران، در ابتدا از سوله‌های سنگین استفاده می‌کردند.

همان تیرآهن‌های معروف نام سوله‌های سنگین یا سنّتی را دارند؛ اما با گذشت زمان و پیشرفت علم مهندسی مشخص شد که این نوع سوله‌ها به دلیل وزن بالایی که دارند نمی‌توانند در برخی از ساختمان‌های شهرهای بزرگ و یا برخی محل‌های خاص قابل استفاده باشند. این شد که انواع دیگر سوله‌ها و روش اجرای سوله‌ها نیز به بازار آمدند.

برای کسب اطلاع بیشتر در مورد این نوع سوله می‌توانید به مطلب در سایت مراجعه فرمایید.

سوله سبک یا خرپایی

یکی دیگر از انواع سوله‌ها، سوله‌های سبک هستند و به دلیل طراحی خاصی که دارند نسبت به نوع سنگین خود مقاوم‌تر و باکیفیت‌تر هستند.

این نوع سوله با آلیاژهای سبک‌تر ولی مقاوم‌تر ساخته شده‌اند و به سوله خرپایی نیز معروف هستند. این نوع سوله‌ها، سازه‌های ارزان‌قیمتی هستند که موارد کاربرد زیادی دارند و در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها نیز استفاده می‌شوند.

وزن سبک این نوع سوله‌های ساندویچ پانل به دلیل حذف تیر ورق‌های فولادی معروف به تیرآهن از سقف این سازه‌ها است که به همین دلیل نیز نسبت به سوله‌های تیر ورقی بسیار سبک‌تر هستند. جالب اینجا است که این نوع سوله‌ها به‌صورت متنوع ساخته می‌شوند و به سلیقه و نوع نیاز مشتری نیز بستگی دارند.

سوله‌های سبک یا همان خرپایی معمولاً از جنس پروفیل‌های صنعتی هستند. فراموش نکنید که هنگام انتخاب، نام برند سوله را در نظر داشته باشید زیرا در ساخت این‌گونه سوله‌ها تخصص و مهارت نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

کوچک‌ترین ایراد علمی در ساخت سوله ممکن است خسارات جبران ناپذیری را به وجود بیاورد و از سوی دیگر سوله‌هایی که اصولی ساخته و نصب می‌شوند، استقامت بالایی دارند، به‌گونه‌ای که به سازه‌های مادام‌العمر معروف هستند.

یکی از مزایای عمده این نوع سوله دهانه قابل‌انعطاف آن‌ها است که بر اساس نیاز مشتری قابل‌تغییر است و انواع دیگر سوله‌ها این مزیت را ندارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه سوله خرپا می‌توانید به بروید.

سوله UBM

جدیدترین نوع این سازه ها محسوب می شوند و مدت زیادی نیست که ساخت آنها در ایران هم رواج پیدا کرده است. برای ساخت آنها از ورق های گالوانیزه استفاده می شود که خام به محل ساخت حمل شده و در آنجا توسط دستگاه های رول فورمینگ، شکل گرفته و به هم متصل می شوند.

حالتی شبیه به تونل داشته و سقفشان کاملا قوسی شکل است. در ساخت آنها از فولاد استفاده نمی شود و به همین دلیل قیمت آنها کمتر از دیگر انواع این سازه ها است. اما برای ساخت دهانه دچار محدودیت هستند و برای ساخت هر کاربری‌ای توصیه نمی شوند.

در آنها نمی توان جرثقیل های بزرگ و با تناژ بالا را نصب کرد و مناسب کاربری هایی نظیر مرغداری نیز نیستند چرا که جنس سقفشان از پلی ارتان است که به شدت جاذب میکروب ها و باکتری ها بوده و امکان ضد عفونی کردن آن هم وجود ندارد.

به همین دلیل اگر از این سازه های برای کاربری های دامی استفاده شود می تواند خسارت سنگینی را بر جای بگذارد و موجب. آلودگی و بیماری برای دام شود. دقیقا به همین دلیل از آنها برای کاربری های پزشکی، بهداشتی و غذایی نیز استفاده نمی شود.

جمع بندی

سوله انواع مختلفی با کاربردهای مختلفی دارد؛ اما سوله سبک که به سوله خرپایی معروف است از انواع سوله است که بیش‌ترین کاربرد را دارد. با پیشرفت علم مهندسی، هنوز نوع سوله جدیدی نتوانسته است جای سوله‌های خرپایی سنتی را بگیرد.

سوله خرپایی مقرون‌به‌صرفه، مستحکم، سبک و قابل‌انعطاف است و سرعت کاربرد بالایی نیز دارد و درعین‌حال دارای طراحی منحصربه‌فرد نیز هست؛ این نوع سوله به سوله‌های مادام‌العمر معروف هستند.

فراموش نکنید که سوله خرپایی باید درست طراحی شود تا دوام و کارایی بالایی داشته باشد و به همین دلیل باید آن را از محل مناسب و مطمئنی تهیه کرد. برخی از شرکت‌ها هستند که مدیریت کل پروژه را به عهده می‌گیرند و از طراحی تا ساخت انواع سوله را برای شما انجام می‌دهند.

امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم مطالب مفیدی در مورد انواع سوله برای شما عزیزان قرار دهیم. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساندویچ پنل که در ساخت سوله نیز استفاده می شود در قیمت ساندویچ پنل با مشاوران ما تماس بگیرید و اطلاعات خود را در مورد ساندویچ پنل کامل کنید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب جدید ساندویچ پانل

مرکز پانل ساید بار

مشاوره و خرید ساندویچ پانل

کارشناس فروش لواسانی

کارشناس فروش: خانم لواسانی

شماره تماس: 09129412344

ساعات پاسخ گویی: 8:30 الی 20:30

کارشناس فروش رادفر

کارشناس فروش: خانم رادفر

شماره تماس: 09356387008

ساعات پاسخ گویی: 8:30 الی 20:30

Chat on WhatsApp