ورق روغنی

calendarتاریخ انتشار: مارس 13, 2022
writer-maleنویسنده: ادمین
speech-bubble-with-dots تعداد نظرات:0
ورق روغنی
نصب ساندویچ پانل

در مقاله های پیشین برای شما عزیزان چند نوع از ورق هایی که در تولید ساندویچ پنل استفاده می شود را همچون ورق آلوزینک، گالوانیزه، فلاشینگ و غیره را نام بردیم.

در این مقاله قصد داریم براش شما عزیزان در مورد ورق روغنی توضیح دهیم که اصن چه نوع ورقی است و ویژگی ها و کاربرد های آن را برای شما شرح دهیم. با مجموعه مرکز پنل همراه باشید.

ورق روغنی چیست؟

ورق‌های روغنی ، ورق‌هایی فلزی هستند که توسط نورد سرد تولید می‌شوند و کاربردهای بسیاری دارند. این ورق‌ها به دلیل شکل ظاهری و آغشته بودن به روانساز مرحله نورد سرد به ورق روغنی مشهورند.

این کالا اصلی‌ترین محصول در دسته ورق‌های سرد است. از ورق روغنی در ساخت ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود و بسیاری از صنایع به آن‌ها وابسته هستند.

به طور کلی ورق‌های فولادی به دو گروه بزرگ ورق سرد و ورق گرم، تقسیم می‌شوند.گرچه از روش تولید ورق در هر دو گروه نورد است، اما تفاوت دمای کاری باعث می‌شود تا ورق سرد و ورق گرم خواص مکانیکی و شکل ظاهری متفاوتی داشته باشند.

از آنجا که شکل‌پذیری فولاد در دماهای پایین کمتر است، بنابراین تولید ورق سرد نسبت به ورق گرم پیچیده‌تر خواهد بود. البته که همین پرداخت بیشتر منجر به افزایش کیفیت سطح ورق سرد در مقایسه با ورق گرم می‌شود.

انواع ورق روغنی کدام‌اند؟

در حالت کلی باید انواع ورق روغنی به سه دسته عمده تقسیم می‌شوند که هریک مشخصات خاص خود را داشته و بر اساس همین مشخصات کاربردهای ویژه‌ای هم دارند:

1. ورق روغنی St12:

ورق روغنی St12 یا ورق روغنی معمولی، نسبت به دیگر انواع ورق‌های روغنی کاربرد بیشتری دارد.

2. ورق روغنی St13:

ورق روغنی St13 که به ورق روغنی نیمه‌کششی هم شهرت دارد، قابلیت کشسانی پایینی داشته و بیشتر در مواردی به کار می‌رود که نیاز به پرس‌کاری با عمق کم وجود دارد.

3. ورق روغنی St14:

این نوع ورق که در بازار به ورق روغنی فوق کششی با قابلیت کشسانی بالا هم شهرت دارد بیشتر برای پرس‌کاری‌های عمیق مورد استفاده قرار می‌گیرد. خودروسازان ورق روغنی St14 را بیشتر از سایر انواع ورق روغنی مورد استفاده قرار می‌دهند.

البته ورق‌های روغنی انواع دیگری هم دارد. ورق روغنی EK2 که دارای خاصیت لعاب پذیری بالایی بوده و به همین دلیل بیشتر برای ساخت لوازم‌خانگی از این نوع ورق استفاده می‌شود. همچنین ورق St16 (ورق فوق فوق کشش) و ورق ضدزنگ QSTE از دیگر ورق‌های روغنی محسوب می‌شوند.

مزایا و ویژگی های ورق ورغنی

بزرگ ترین مزیت ورق های روغنی این است که در برابر فشارهای بسیار بالا، مقاومت فوق العاده ای دارد.که می توان از این ویژگی در ساخت سازه هایی با وزن کمتر و قابلیت تحمل فشار بیشتر استفاده کرد.

از دیگر مزایای ورق‌های روغنی به موارد زیر می توان اشاره کرد :

  •  قدرت تحمل زیاد، فشار وزن‌­های بالا
  •  تولید ارزان و سریع
  • در حین عملیات پردازشی شکل خود را حفظ می­‌کند.
  • اندازه­‌های مختلف
  • تنوع رنگ

کاربرد های ورق ورغنی

ورق نورد سرد به دلیل کیفیت سطحی بالا و شکل پذیری مناسب در صنایعی که نیازمند شکل پذیری، ظرافت و دقت هستند کاربرد دارد.

  • صنعت خودروسازی: تولید فیلترهای خودرو، گل‌گیرهای اتومبیل، لوله‌های اگزور و دیگر قطعات ریز و درشت اتومبیل
  • در ساخت لوازم خانگی برقی مثل: یخچال فریزر، ماکروفر، اجاق گاز، در ساخت رادیاتور‌ها، ساخت کابینت‌ها،کمدها و انواع یراق آلات
  • پروفیل های ساختمانی مثل: بعضی پروفیل های در و پنجره

از چند مورد دیگر از کاربردهای های ورق روغنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مبلمان اداری
  • ساخت انواع قفسه
  • ساخت مخازن فلزی
  • ساخت پانل های غیر قابل انعطاف
  • نقاشی قطعات (دارای سطحی شفاف که امکان اجرای عملیات رنگ کاری با کیفیت بالا را ممکن می کند)

روش تولید ورق روغنی

به طور کلی برای تولید انواع ورق‌ از نورد سرد و نورد گرم استفاده می‌شود. در فرایند تولید ورق روغنی با استفاده از نورد سرد، ورق فلزی موردنظر در دمایی بین دمای اتاق و دمای ۲۰۰ درجه قرار می‌گیرد. این دما برای فلزات جزو دماهای پایین محسوب می‌شود.

سپس با فشار بسیار زیادی که به ورق اعمال می‌شود از بین غلتک‌ها عبور می‌کند. با این کار ضخامت ورق کاهش پیدا می‌کند اما برعکس تصور عموم در این فرایند استحکام و دوام ورق بیشتر شده تحمل فشار بیشتری پیدا می‌کند.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم تا برای شما عزیزان همه چیز در مورد ورق روغنی، مزایا و انواع، کاربرد های آن به طور مختصر و مفید توضیح دهیم امیدواریم این مطالب اطلاعات لازم را به شما بدهند.

ساندویچ پنل یکی از مصالح به صرفه و مقاوم امروزه است که در بساری از صنایع از آن استفاده می شود و انواع ساندویچ پانل مختلفی دارد. شما عزیزان و همراهان ما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت ساندویچ پنل با مشاوران ما تماس بگیرید و اطلاعات لازم را کسب نمایید.


کانکس پیش ساخته

کانکس پیش ساخته یا پیش مونتاژ

چرا از کانکس پیش ساخته استفاده می‌کنیم؟ دلیل اصلی استفاده از کانکس پیش مونتاژ داشتن کیفیت بالا، متراژ بالا، سرعت […]

سوله چیست؟

سوله چیست؟

به زبان ساده، به سازه‌ای که سقف شیب‌دار داشته باشد، سوله می‌گویند. به طور متداول، از سوله‌ها، برای اسکلت ساختمان، […]

هزینه نصب ساندویچ پانل

هزینه و دستمزد نصب ساندویچ پانل

هزینه و دستمزد نصب یا اجرا در انواع مصالح ساختمانی یکی از بخش های اصلی پس از خرید محصول است، […]

نصب ساندویچ پانل سردخانه

نصب ساندویچ پانل سردخانه

نصب ساندویچ پانل سردخانه پس از خرید و انتخاب نوع پانل از بخش های بسیار مهمی است که باید به […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

contact email phone eita chat whatsapp chat